Ce este Cloud Hostingul ?

Cloud Hostingul este cea mai noua solutie de gazduire web, ce poate schimba radical performanta oricarui tip de site, oferind utilizatorilor o experienta mult mai buna.

Fie ca iti doresti ca vizitatorii sa faca o comanda online pentru unul din produsele din magazinul tau, fie ca iti doresti sa trimita un formular sau sa se inscrie la newsletter-ul blogului tau, trebuie sa te asiguri ca acestia pot avea acces la continut intr-un timp foarte scurt.

Intelegand ce inseamna conceptul de ‘cloud’, suntem siguri ca vei lua in considerare aceasta varianta pentru site-ul tau. Folosind un serviciu de Cloud Hosting, vei avea acces la o retea de dispozitive de calcul (servere), ce lucreaza impreuna pentru a oferi anumite servicii.

Daca ne referim specific la hostarea web, toate serviciile pe care le folosesti (web, mail, ftp, etc..) vor rula pe un numar mare de servere. Astfel, daca unul dintre dispozitive intampina o problema, nu vei avea niciun fel de downtime, toate aplicatiile tale ruland in continuare.

Google Cloud Hosting

Am decis sa facem trecerea la Google Cloud Hosting, urmand ca toti indicii de performanta ai site-ului nostru sa ajunga la un nivel foarte inalt, reusind sa obtinem viteze de incarcare foarte mari.

Ne folosim de infrastructura Google pentru a putea oferi servicii de hosting complete, avand acces deplin asupra serverelor si a fiecarei aplicatii (website) pe care o administram. Platforma Google ne permite sa asiguram clientilor nostri un downtime scazut, izolare completa fata de toate celelalte website-uri administrate si acces la una dintre cele mai mari retele din lume.

Google ofera o varietate de servicii, atat prin intermediul unor servere fizice, cat si prin intermediul unor masini virtuale (VM), accesibile din diverse locatii Google, ce sunt raspandite pe tot globul. In functie de audienta pe care site-ul tau o are, poti alege locatia care iti va asigura cea mai mare viteza de transfer a datelor.

Google Cloud Platform LocationsLocatiile Google Cloud Platform

Beneficii Google Cloud Platform

Este aceeasi platforma pe care ruleaza si propriile lor aplicatii. Nu te-ai simti bine sa sti ca serverul tau web ruleaza in aceleasi conditii si dispune de aceleasi resurse ca Google? O incarcare rapida a site-ului aduce de la sine o indexare mai rapida in motorul de cautare Google, ceea ce face aceasta platforma o solutie foarte buna pentru oricine doreste o vizibilitate crescuta in cautarile organice.

Google Cloud Platform pune la dispozitie o gama larga de servicii, pentru web hosting solutia cea mai performanta fiind Google Compute Engine, prin intermediul careia iti pot realiza propriile masini virtuale in doar cateva secunde, intr-un spatiu securizat.

Iti poti alege sistemul de operare pe care doresti sa iti realizezi aplicatia web, urmand sa iti configurezi serverul. Venkon foloseste instante virtuale impreuna cu Ubuntu si containere LXD pentru a putea izola fiecare website in parte, avand ca scop principal performanta si securitatea. Prin intermediul ultimelor versiuni de NGINX, PHP 7 si MYSQL ne asiguram ca vei dispune de o arhitectura ce iti permite sa fii intotdeauna deasupra competitorilor tai.

Venkon Site PerformanceViteza de incarcare a site-ului Venkon

Cu Google Cloud Platform vei plati doar pentru ce folosesti, iar daca intampini un trafic neasteptat, scalarea business-ului in mediul online va fi realizata foarte usor. Google Cloud Load Balancing iti permite sa scalezi automat la nivel global. In perioadele de reduceri, majoritatea magazinelor online au probleme cu traficul, serverele fiind supuse unui efort care de cele mai multe ori nu poate fi sustinut.

Load Balancing-ul este un aspect foarte important atunci cand vorbim de magazine online sau de site-uri cu trafic foarte mare. Google ne pune la dispozitie resursele necesare pentru a ne seta propriile reguli de scalare. Daca de exemplu procesorul masinii tale virtuale ajunge la procentul de 60%, poti seta o regula pentru pornirea unei masini virtuale secundare, traficul distribuindu-se in mod egal intre cele doua instante. Astfel, in momentele in care site-ul tau intampina un trafic crescut, vei fi avea acces la un numar crescut de resurse.

Rezumat

Desi platforma Google Cloud nu este folosita doar pentru Gazduirea Web, poti observa ca sunt beneficii multiple folosind aceasta retea globala, ce pune la dispozitie 10 Tbps ( 10 Terabiti pe secunda).

Ai juns pana aici deoarece esti constient de importanta performantei cand vine vorba de un site in mediul online si de aceea Venkon recomanda Google Cloud Platform pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Google iti pune la dispozitie resursele de care ai nevoie, dar daca nu ai cunostinte tehnice iti va fi foarte greu sa iti configurezi un server performant ce va rula la cele mai inalte standarde si de accea Venkon ofera servicii de hosting prin intermediul Google Cloud. Ne poti contacta aici pentru a putea incepe si tu sa beneficiezi de un server performant pentru site-ul tau.

Share This